Syksyinen juurespata resepti

 

Syksy on pataruokien parasta aikaa. Mikään onkaan parempaa kuin laittaa pata hellalle hautumaan ja ottaa lasi punaviiniä takkatulen ääressä. Tässä on yksinkertainen resepti syksyiseen juurespataan:

pataruoka

Ainekset:

  • 3 porkkanaa
  • 3 perunaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl kasvislientä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl tuoretta timjamia tai ½ tl kuivattua timjamia
  • 1 tl tuoretta rosmariinia tai ½ tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl hunajaa tai vaahterasiirappia (valinnainen)

Ohjeet:

  1. Kuori ja pilko kaikki juurekset keskikokoisiksi paloiksi.
  2. Kuumenna oliiviöljy pataa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja kuullota muutama minuutti.
  3. Lisää sitten muut juurekset. Paista niitä noin 5 minuutin ajan, kunnes ne alkavat hieman pehmetä.
  4. Kaada sekaan kasvisliemi ja mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja rosmariinilla.
  5. Anna juurespadan hautua miedolla lämmöllä noin 20-30 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmenneet haluamallesi tasolle.
  6. Tarvittaessa voit lisätä hieman nestettä tai hauduttaa pidempään, jos juurekset eivät ole vielä tarpeeksi pehmeitä.
  7. Jos haluat hieman makeutta, voit lisätä hunajaa tai vaahterasiirappia seoksen joukkoon ennen tarjoilua. Voit tarjoilla juurespadan sellaisenaan tai esimerkiksi riisin tai vaikkapa paahdetun leivän kanssa. Lisäksi voit halutessasi koristella annoksen tuoreella yrtillä.

Hanki tarvikkeet pataan esim. Järvenpään Citymarketista, jossa Etuisalla saat maanantaisin 10 %
alennuksen elintarvikkeista.



Etuisa perus

Täytä tietosi ja olemme sinuun yhteydessä!

Etuisa kunnioittaa yksityisyyttäsi ja käsittelee henkilötietojasi noudattaen soveltuvia tietosuojalakeja. Tutustu tietosuojaselosteeseen.