Puistoblues ilmastopositiiviseksi yhteistyössä rocklegenda Andy McCoyn kanssa

Järvenpään tunnetuin tapahtuma Puistoblues on ilmastopositiivinen. 

Festivaalijohtaja Miikka Porkka kertoo, että tapahtuman ympäristöystävällisyyteen on panostettu vuodesta 2000 alkaen. 

– Lanseerasimme jo tuolloin sloganin “Keep your blues tidy” ja se on ohjannut toimintaamme. Siivoamme jäljet, kierrätämme niin paljon kuin mahdollista, ajattelemme ekologisesti ja ohjeistamme alihankkijoitamme sekä tapahtumaan tulevia myyjiä ympäristöystävällisyyteen. Nyt tarjoutui hieno tilaisuus päästä ilmastopositiiviseksi ja tämän meille mahdollistavat TreebuddyEarth ja Andy McCoy. 

Puistoblues on yhteistyössä Andy McCoyn ja suomalaisen TreebuddyEarthin avustuksella istuttanut Indonesiaan Natunan saarelle reilut neljäsataa mangrovepuuta. Puiden on laskettu sitovan 25 vuodessa yli 120 tonnia hiiltä. Tämä määrä ylittää festivaalin arvioidut CO2-vaikutukset. Lisäksi puut tarjoavat elinympäristön eri eliöille ja ovat tärkeässä roolissa Natunan saarella elävälle uhanalaiselle Kekah-puoliapinalle.

Lounge-lippujen ostajat saavat itselleen oman puun ja tietoa omasta puustaan puhelimeensa. Puun sijainti kuvineen löytyy maailmankartalta ja päivitetyt kuvat puusta tulevat vuoden ja viiden vuoden kuluttua.

Andy McCoy on kertonut olevansa huolissaan tulevaisuudesta ja siitä millaisia ympäristöongelmia hänen sukupolvensa jättää. 

– Oman sukupolveni täytyy pyytää anteeksi tulevilta sukupolvilta siitä, mitä me olemme tehneet tälle pallolle. On kahdenlaisia ihmisiä: niitä jotka puhuu ja niitä jotka tekee. Mä oon aina ollut tekijämiehiä. Nämä 425 mangrovea tekevät tästä Puistobluesista ilmastopositiivisen, ja puut tulevat siististi luuriin. Se lämmittää mun mieltä. 

– Musiikin tehtävä on yhdistää ihmisten sydämiä. Pallon ympäristöongelmat on isoja haasteita – kuitenkin ne pakottaa meidät yhteistyöhön ja nekin voivat yhdistää ihmisten sydämiä ihan kuin blues tekee, McCoy toteaa.  


Talkooporukalla ammattitason järjestelyt

Vuosien varrella Puistobluesissa on nähty lähes kaksituhatta artistia. Järvenpäälle ja paikallisille yrityksille tapahtuman merkitys on valtava. Festivaali on parhaimmillaan tuonut kaupunkiin yli 130 000 vierailijaa tapahtumaviikon aikana. 

Puistoblues on poikkeuksellinen tämän kokoluokan tapahtuma, sillä se toteutetaan talkoolaisten voimin. Sadat vapaaehtoiset hoitavat muun muassa suunnittelua ja markkinointia, vastaavat asiakaspalvelusta, kuljettavat artisteja, rakentavat ja purkavat sekä järjestävät talkoolaisten ruokahuollon. 

Miikka Porkka on itse ollut mukana vapaaehtoisena kolmattakymmentä vuotta ja kertoo talkooporukan tulevan pääosin puskaradion kautta.

– Talkoolaisten voimavara on mahtava yhdessä tekemisen meininki ja kysyy keltä tahansa, niin joka vuodesta porukalle jää unohtumattomia muistoja.

Miikka toivoo tämän vuoden tapahtumaan myös uusia kävijöitä.

– Odotan koko järjestäjäporukan puolesta, että tänä vuonna Puistobluesin löytäisivät myös he, joille tapahtuma ei ole ennestään tuttu. Pääkonsertin kattaus on sielukasta bluesia ja rokimpaa rytmiä ja mukana on niin nousevia bluestähtiä kuin rytmimusiikin legendojakin. Tänne voi tulla viettämään mukavaa kesäpäivää perheen tai ystäväporukan kanssa ja kokemaan ainutlaatuisen fiiliksen. Pääkonsertin alueella Vanhankylänniemessä pääsee myös uimaan, nauttimaan laajennetun ruokamaailman annista ja lapsille on ohjelmassa kitaran nikkarointia. 

Puistoblues-tietoa

  • Järjestetty Järvenpäässä vuodesta 1978 lähtien. Mahdollisesti maailman vanhin bluesfestivaali.
  • Blues-katu keskustan kävelykadulla 28.6.–1.7.2023. Tuottajana Sykettä ja Sinfoniaa -yhdistys.
  • Pääkonsertti 1.7.2023 Vanhankylänniemessä. Esiintyjät: Ben Granfelt (FIN), Altered Five Blues Band (USA), Wishbone Ash (UK), Thorbjørn Risager & the Black Tornado (DK), Canned Heat (USA). 

Lisätiedot: https://puistoblues.fi/

Tutustu käyttöehtoihin ennen apin lataamista.

Yrittäjä, haluaisitko mukaan Etuisan kumppaniyritykseksi? 👉 Lisätietoa kumppaniyrityksille

MIKÄ IHMEEN ETUISA?

Etuisa-apista löydät kätevästi Nurmijärven kaupat ja palvelut. Lisäksi saat ajankohtaisia etuja ja tarjouksia tuotteista ja palveluista.

  • Ota lähipalvelut haltuun ja suosi paikallista yrittäjää!
  • Suosimalla paikallisia palveluita tuet itsellesi tärkeitä lähiyrittäjiä.

 

LATAA ETUISA

Etuisa on ladattavissa Google Playsta ja Apple Storesta. Lataa appi ja ota tarjoukset heti käyttöösi!

Tutustu käyttöehtoihin ennen apin lataamista.

Yrittäjä, haluaisitko mukaan Etuisan kumppaniyritykseksi? 👉 Lisätietoa kumppaniyrityksille